Foto: Valsts policija

Pēc tam, kad Valsts policija (VP) publiskoja aizdomās par divu ārzemju uzņēmēju nolaupīšanu Rīgā aizturēto "parādu piedzinēju – konsultantu" fotoattēlus, pie likumsargiem vērsušies vēl vairāki cilvēki, kas varētu būt cietuši no šī grupējuma darbībām, portāls "Delfi uzzināja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka 11.septembrī Rīgā pie kādas viesnīcas vairāki vīrieši nolaupīja divus ārvalstu - Zviedrijas un Īrijas – uzņēmējus. Īsi pēc personu nolaupīšanas VP realizēja iespaidīgu aizturēšanas operāciju, kurā iesaistīti gan kriminālpolicijas darbinieki, gan specvienību kaujinieki. Saistībā ar notikušo likumsargi aizturēja septiņu personu grupu.

Policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis cietušo skaitu, kas pēc fotogrāfiju publiskošanas vērsušies pie likumsargiem, portālam "Delfi" neprecizēja. Viņš norādīja, ka aizvien notiek izmeklēšana, tāpēc visa saņemtā informācija rūpīgi jāpārbauda.

Policija joprojām aicina atsaukties citus cietušos, zvanot 110 vai rakstot uz e-pastu "kip@vp.gov.lv".

Iepriekš policija norādījusi, ka aizturētie ir 26 – 56 gadus veci vīrieši, viņu vidū ir arī noziedzīgajā vidē plaši pazīstamas personas ar lielu ietekmi uz Latvijas kriminālajām aprindām. Daļa no aizturētajiem jau agrāk sodīti par līdzīgiem noziegumiem. Pieciem no viņiem tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

"Delfi" jau vēstīja, ka vismaz divi no vīriešiem strādā parādu piedziņas uzņēmumā SIA "Arvik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!