Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēts 141 ceļu satiksmes negadījums, tajos cietuši pieci cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Visvairāk cietušo reģistrēts Rīgā un tās apkārtnē – divi, no kuriem viens bija gājējs. Vēl pa vienam cilvēkam ceļu satiksmes negadījumā cietis Vidzemes, Latgales un Kurzemes reģionos.

Piektdien visvairāk avāriju bijis Rīgas reģionā – 66. Zemgalē reģistrēti 14 ceļu satiksmes negadījumi, Vidzemē – 15, Kurzemē – 28, bet Latgalē – 18.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 409 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 98 par ātruma pārsniegšanu, 14 par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, viens – par transportlīdzekļa vadīšanu narkotisko vielu iespaidā un 12 par agresīvu braukšanu.

Piecus dzērājšoferus policija pieķērusi Kurzemes reģionā, savukārt pa diviem vadītājiem pie transportlīdzekļa stūres reibumā pieķerts Rīgas reģionā un Latgalē. Vēl divi šādi transportlīdzekļu vadītāji pieķerti Zemgalē, bet viens – Vidzemē. Persona, kas trasnportlīdzekli bija vadījusi narkotisko vielu ietekmē, pieķerta Rīgas reģionā.

Tāpat arī piektdien policija Kurzemes reģionā izrakstījusi sešus protokolus par agresīvu braukšanu, savukārt Rīgas reģionā tādi izrakstīti četri, bet Vidzemē – divi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!