Foto: DELFI

Piektdien ugunsgrēkos Latvijā gājis bojā viens cilvēks, bet vēl viens cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Kā pastāstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece, piektdien pulksten 17.58 Vīļānos tika saņemts izsaukums, kur, atbilstoši sākotnējai informācijai, Skolas ielā esošajā vienstāvu dzīvojamās ēkas pirmajā stāvā izveidojies piedūmojums. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg katltelpa un virtuve desmit kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Savukārt pulksten 22.54 Kuldīgas novada Ēdoles pagastā glābēji saņēma izsaukumu par ugunsgrēku vienstāvu saimniecības ēkā. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēka deg 80 kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās, kaimiņi no degošās ēkas izglāba cilvēku, kas tālāk tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu aprūpē. Ugunsgrēks tika lokalizēts 2,5 stundu laikā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī saņemts 41 izsaukums, no kuriem 15 bija par ugunsgrēkiem, 21 - par glābšanas darbiem, bet pieci bija maldinājumi. No ugunsgrēkiem četri dzēsti Rīgā, astoņi - novados, bet trīs citās pilsētās.

Kopš gada sākuma ugunsgrēkos Latvijā ir cietuši 368, bet gājuši bojā 79 cilvēki.

Palkavniece atgādināja, ka Ziemassvētkos un Jaunajā gadā ir svarīgi atcerēties par ugunsdrošību, ņemot vērā, ka to laikā tiek dedzinātas svecītes, kurinātas krāsnis un pirtis, gatavoti dažādi ēdieni, kā arī izmantota pirotehnika.

VUGD statistika liecina, ka ik gadu Ziemassvētku un Jaunā gada svētku laikā vairāki cilvēki cieš vai iet bojā. Piemēram, aizvadītā gada Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās gāja bojā divi cilvēki, bet cieta četri, savukārt 2015. gada svētkos gāja bojā pieci cilvēki, bet cieta 18. VUGD pārstāve uzsvēra, ka neapdomība ir viens no galvenajiem iemesliem cilvēku bojāejai ugunsgrēkos. Tomēr lielu daļu nelaimju iespējams novērst, ja vien tiek ievērotas ugunsdrošības prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!