Foto: DELFI
Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore apsūdzētajam par divu vēlētāju balsu uzpirkšanu 2017. gada pašvaldības vēlēšanās Balvos piemērojusi 2150 eiro naudas sodu, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka apsūdzētais pirms 2017. gada pašvaldību vēlēšanām kādai personai piedāvājis alkoholiskos dzērienus, ja viņš nobalsos par konkrētu Latvijas Zaļās partijas deputāta kandidātu. Vēlēšanu dienā divas personas nobalsojušas par minēto kandidātu, un apsūdzētais par to iedeva vienu litra pudeli alkoholiskā dzēriena.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām persona izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 90. panta 2. daļā. Par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus un tikt ievēlētai vai brīvi piedalīties saskaņā ar Latvijas likumiem rīkotajā tautas nobalsošanā, lietojot vardarbību, viltu, draudus, uzpirkšanu vai citā prettiesiskā veidā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tā kā persona vaļsirdīgi atzinusi savu vainu un izdarīto nožēlo, prokurors nolēmis piemērot prokurora priekšrakstu par sodu un sodījis viņu ar naudas sodu piecu minimālo mēnešalgu jeb 2150 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!