Rīgas apgabaltiesā trešdien krimināllietā par Valsts ieņēmuma dienesta Finanšu policijas vecākā inspektora Helmuta Skujas slepkavības mēģinājumu prokurors pieprasīja piecus apsūdzētos sodīt ar bargiem cietumsodiem.
Sergeju Vinceloviču prokurors pieprasīja sodīt ar 17 gadu cietumsodu, Aleksandru Makejevu un Artjomu Korkinu - ar 16 gadu cietumsodu, bet Alekseju Harčuku un Alekseju Starovitu prokurors pieprasīja sodīt ar 15 gadu cietumsodu. Tāpat prokurors Ivars Krauze lūdza visiem piemērot mantas konfiskāciju un policijas uzraudzību uz trim gadiem.

Lietas izmeklēšana norit slēgtā tiesas sēdē.

Skuju sašāva 1999. gada septembra beigās viņa mājas kāpņu telpā no rīta, kad viņš devās uz darbu. Slepkava savus nodomus nespēja realizēt, jo Skuja izrādīja pretestību, tādēļ profesionālais slepkava bija spiests atstāt izmantoto ieroci un bēgt.

Uzreiz pēc notikušā policija paziņoja, ka Skujas sašaušana visticamāk saistīta ar viņa darbu - spirta kontrabandas lietas izmeklēšanu.

Neilgi pēc tam policijas darbinieki aizturēja trīs slepkavības organizēšanā aizdomās turamos, bet ceturtais bija aizbēdzis uz Vāciju. Vācijā viņu aizturēja un februārī izdeva Latvijai. Vēlāk tika aizturēts arī slepkavības pasūtītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!