Kāds 23 gadus vecs vīrietis vakar ieradies Valmieras rajona policijas pārvaldē, lai atzītos Ziemassvētkos izdarītā slepkavībā.
Kā informēja Valmieras rajona Rūjienas policijas iecirknī, Valmieras rajona Skaņkalnes pagasta "Purtiltos" pagājušā gada Ziemassvētkos 1978.gadā dzimušais Ģirts K. alkohola lietošanas laikā ar cirvi noslepkavojis savu tēvu, 1961.gadā dzimušo Uldi S., viņa mirstīgās atliekas aprokot mežā. Noziegums atklājies tikai tagad.

Jaunietis vakar, 4.jūlijā, vaļsirdīgi atzinies izdarītajā noziegumā un parādījis vietu mežā, kur bija apracis sava tēva mirstīgās atliekas. Atzīšanās notikusi pēc tam, kad policija sākusi interesēties, kur palicis viņa tēvs. Par 1961.gadā dzimušā Ulda S. prombūtni līdz šim neviens nebija interesējies, viņš nav bijis arī reģistrēts kā bezvēsts prombūtnē esoša persona.

Noziegums noticis laikā no 24. līdz 25.decembrim. Jaunietis, viņa 1981.gadā dzimusī draudzene un tēvs kopīgi lietojuši alkoholu, kad izcēlies ģimenes skandāls. Būdams alkohola reibumā, jaunietis paņēmis cirvi un noslepkavojis savu tēvu, par to vēlāk neziņojot, bet mēģinot slēpt nozieguma pēdas. Līdz šim par notikušo nevienam nebija stāstījusi arī 1981.gadā dzimusī jauniete, kas tagad policijā nopratināta. Jaunietis aizturēts, ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 117.panta 10.punkta. Mirstīgās atliekas nosūtītas ekspertīzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!