Foto: Pixabay

Pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrēta letāla elektrotrauma, kad, pieskaroties bojātam ūdenssūknim un saņemot elektriskās strāvas triecienu, bojā gājis 85 gadus vecs seniors, portālu "Delfi" informēja Akciju sabiedrības "Sadales tīkls" pārstāve Alīna Kozlovska.

AS "Sadales tīkls" atgādina, ka vidēji katra piektā elektrotrauma valstī notiek tieši saskarsmē ar ūdeni, turklāt visbiežāk elektrotraumas tiek gūtas vasarā, tāpēc uzņēmums aicina nezaudēt modrību, lietojot elektroierīces, kā arī neizmantot bojātas elektroierīces un pašrocīgi neveikt to remontu.

Šogad Latvijā iedzīvotāju īpašumos reģistrētas kopumā 19 elektrotraumas, kuru vidū divas bijušas letālas – otra notikusi jūnijā, vīrietim saskaroties ar bojātiem, neizolētiem vadiem.

"Letālā elektrotrauma aizvadītajā nedēļā, iespējams, notikusi, kungam veicot elektriskā ūdenssūkņa remontu. Ja atturēsimies pašrocīgi remontēt bojātas ierīces vai vismaz uz remontdarbu veikšanas laiku atslēgsim spriegumu, šādu traģisku negadījumu būs daudz mazāk. Aicinu līdzcilvēkus mācīties no šiem negadījumiem un rūpēties gan par savu, gan līdzcilvēku drošību," skaidro "Sadales tīkla" Mācību centra elektrodrošības eksperts Artūrs Šmats.

No 19 šogad reģistrētajām elektrotraumām piecos gadījumos cietuši bērni. "Sadales tīkls" vasarā īpaši aicina pieskatīt un par elektrodrošību atgādināt arī bērniem un jauniešiem, kuri no mācībām brīvajā laikā var biežāk uzturēties bez pieaugušo uzraudzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!