Foto: F64

Ar prokurora priekšrakstu par sodu – piespiedu darbu – pabeigts šovasar prokuratūrā nodotais kriminālprocess par 2017. gada vasarā Liepājā pazudušo piecus gadus veco Ivanu Berladinu, kuru pēc pusotras nedēļas ilgas meklēšanas meža masīvā Dubeņos atrada mirušu, otrdien, 8. septembrī, vēsta "liepājniekiem.lv".

Apsūdzētā persona – zēna tuviniece – esot atzinusi savu vainu Krimināllikuma 174. panta otrajā daļā noteiktā noziedzīgā nodarījuma – cietsirdība pret mazgadīgo – izdarīšanā un viņai piespriests piespiedu darbs, laikrakstam "Kurzemes Vārds" atklāja prokuratūras pārstāve Una Rēķe. Sodītās personas radniecības pakāpi ar zēnu prokuratūra neatklāj.

Kā atgādina "liepājniekiem.lv", saistībā ar mazā Ivana traģēdiju atsevišķi izdalīts vēl viens kriminālprocess pret citām personām, ko policija turpina izmeklēt. Šī lieta ierosināta pēc Krimināllikuma 141. panta otrās daļas, proti, par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, vecuma, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Kā iepriekš ziņots, piecgadīgais Ivans Berladins no mājām Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja 2017. gada 1. jūlijā ap pusdeviņiem no rīta. Zēna māte policijai par dēla pazušanu ziņoja vairāk nekā pēc diennakts – 2. jūlijā ap pulksten 15, pēc kā tika sākti plaši meklēšanas darbi, iesaistot operatīvos dienestus, zemessargus un armiju, kā arī tūkstošiem brīvprātīgo. Pēc desmit dienām Ivanu meža masīvā Dubeņos atrada mirušu. Ekspertīzē noskaidrots, ka bērns mežā nosalis.

Policija iepriekš secināja, ka, visticamāk, zēns sajaucis autobusus un iekāpis nepareizā maršruta transportā un izkāpis galapieturā Dubeņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!