Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 124 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši deviņi cilvēki un viens gājis bojā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Līna Kaļķe.

Pirmdien ap pulksten 08.10 Ķekavas novadā, pēc sākotnējās informācijas, automašīnas Ford vadītāja, braucot atpakaļgaitā iebrauca sniegā, pēc kā vadītāja mēģināja automašīnu izstumt. Tajā brīdī automašīna, iespējams, izkustējās no vietas un notrieca sievieti. Negadījumā bojā gāja minētā sieviete. VP turpina skaidrot negadījuma apstākļus.

Kopumā pirmdien visvairāk cietušo reģistrēts Rīgā un tās apkārtnē – seši. Pa vienam gājējam cietis ceļu satiksmes negadījumos Kurzemē, Zemgalē un Latgalē.

Aizvadītajā diennaktī avāriju visvairāk bijis Rīgas reģionā – 65. Latgalē reģistrēti 18 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē – 16, Kurzemē – 14, bet Vidzemē – 11.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemts 261 administratīvo pārkāpumu lēmums, tajā skaitā 49 par ātruma pārsniegšanu, septiņi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un desmit par agresīvu braukšanu.

Pa diviem dzērājšoferiem policija Rīgas un Latgales reģionā, savukārt pa vienam autovadītājam pie automašīnas stūres reibumā pieķerts arī Zemgalē, Vidzemē un Kurzemē.

Jau vēstīts, ka otrdienas rītā sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!