Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji no Latvijas ūdenstilpnēm izcēluši divus līķus, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Viens no nelaiķiem saistīts ar izsaukumu sestdien, kad Vaiņodes pagastā ezerā apgāzās laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem nokļuva krastā, bet otrs tobrīd netika atrasts. Pirmdien kopā ar Lietuvas glābējiem aizgājējs tika atrasts un nodots Lietuvas Valsts policijas darbiniekiem.

Savukārt otrs slīkonis sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem izcelts Lucavsalā.

Savukārt pirmdien pulksten 15.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mežezera ielu Rīgā, kur dega mikroautobuss piecu kvadrātmetru platībā. Cenšoties liesmas apdzēst saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 16.45 darbi notikuma vietā pabeigti.

Tāpat pulksten 17.56 tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Valmieras pagastu, kur dega vienstāvu kokapstrādes angāra jumta konstrukcijas 50 kvadrātmetru platībā. Pulksten 19.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, mikroautobuss, divas vieglās automašīnas, dzīvojamās mājas istaba, dārza māja un pirts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!