Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī robežsargi novērsuši 27 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Baltkrievijas un Latvijas robežu, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Dana Kokoreviča

Kopš 2021. gada 10. augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5506 cilvēki.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto nav.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ nav liegta valsts robežas šķērsošana 113 cilvēkiem, savukārt kopumā pērn un šogad aizturēti 465 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Jau ziņots, ka otrdien, 1. februārī, Ministru kabinets (MK) pagarināja ārkārtējo situāciju Ludzas novadā, Krāslavas novadā, Augšdaugavas novadā un Daugavpils pilsētā uz vēl trīs mēnešiem, proti, līdz 10. maijam, ņemot vērā joprojām nemainīgo situāciju uz Latvijas–Baltkrievijas valsts robežas.

Ministrijas preses paziņojumā iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP), atzina, ka, redzot, ka spiediens uz mūsu robežu neizsīkst un turpinās Aleksandra Lukašenko režīma organizētā hibrīdoperācija, nav citas iespējas kā turpināt ārkārtējo situāciju pierobežas pašvaldībās. "Tas ļauj mums operatīvāk reaģēt un sadarboties ar citiem dienestiem šajā krīzes situācijā. Esam izstrādājuši dažādus notikumu attīstības scenārijus un būsim gatavi reaģēt, ja situācija saasināsies," citēta Golubeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!