Foto: Pixabay

Valsts robežsardzes amatpersonas pirmdien uz valsts ārējām robežām un valsts iekšienē novērsušas 29 likumpārkāpēju centienus šķērsot robežu.

Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā, viens Krievijas pilsonis ar viltotiem dokumentiem. Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Covid-19 testa rezultātu. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā sastapti trīs Uzbekistānas, trīs Tadžikistānas, divi Ukrainas pilsoņi un viens Nigērijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Tadžikistānas, Ukrainas un Nigērijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, Uzbekistānas pilsoņi saukti pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā secināts, ka diviem Latvijas pilsoņiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Latvijas, vienam Slovākijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu trīs personām – diviem Baltkrievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!