Foto: LETA
Pirmdienas rītā Rīgā par 20 latu kukuļa došanu ceļu policistam aizturēts kāds vīrietis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Ap pulksten 9:55 netālu no Noliktavas un Krišjāņa Valdemāra ielu krustojuma policists apturēja kādu automašīnas "BMW" vadītāju, kurš bija pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus. Taču 1968.gadā dzimušais automašīnas vadītājs, vēloties izvairīties no administratīvā soda, policistam deva 20 latu kukuli.

Par notikušo sākts kriminālprocess par kukuļdošanu. Likums par šādu pārkāpumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Šogad laikā posmā no aprīļa Rīgas reģiona pārvaldē sākti seši kriminālprocesi par kukuļa došanu ceļu policistam, divi no šiem kriminālprocesiem jau nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Savukārt piektdien par automašīnas vadīšanu dzērumā Tukumā policisti aizturēja kādu 1959.gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais policistiem piedāvāja 10 latu kukuli, lai izvairītos no soda. Pret kukuļdevēju ierosināts kriminālprocess.

Augustā Zemgales reģionā aizturēti četri autovadītāji par kukuļosānu policijas darbiniekiem, no kuriem trīs gadījumi fiksēti Tukumā, savukārt viens Bauskā. Šogad kopā Zemgales pusē aizturēti jau 15 autovadītājus par kukuļdošanu policijas darbiniekiem.

Policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!