Pirmdienas vakarā Latvijā notikušas divas smagas avārijas, kurās kopā cietuši 14 gados jauni cilvēki, bet neviens par laimi nav gājis bojā.
Pirmā avārija notikusi pēc plkst. 20 Cēsīs, kur Gaujas ielā apsardzes auto sadūrusies ar citu mašīna ar četriem cilvēkiem - trīs nepilngadīgām meitenēm un auto vadītāju, kurus ugunsdzēsējiem nācies izcelt no sadauzītā auto un nogādāt slimnīcā. Savukārt otra avārija notikusi netālu no Siguldas, kur, saskrienoties vieglajam auto ar busiņu, cietuši 10 cilvēki.

Cēsīs valsts policijas apsardzes vienības auto "Škoda", braucot prom no centra, sadūrusies ar automašīnu "Nissan". "Nissan" pēc sadursmes nav spējis novaldīt stūri un ielidojis grāvmalas kokos. Tajā bez vadītāja bijušas divas 1983.gadā un viena 1984.gadā dzimusi meitene. Apsardzes darbinieki nav cietuši.

Policijā pieļauj, ka nelaime notikusi ceļa seguma dēļ - tajā vietā esot liela bedre un, iespējams, "Nissan" vadītājs vēlējies to apbraukt un sadūries ar pretim braucošo auto.

Savukārt pie Siguldas viena no automašīnām iebraukusi pretējā braukšanas joslā un tādēļ arī sadursme notikusi. Cietušas trīs busiņā braukušās ģimenes un otras mašīnas šoferis. Vairums cietušo ir vecumā zem 30 gadiem.

Divi cietušie ievietoti Siguldas slimnīcas reanimācijā, bet septiņi - ķirurģijas nodaļā. Viens cietušais pārvests uz Paula Stradiņa slimnīcu Rīgā, jo viņam ir smaga galvas smadzeņu trauma.

Intensīvajā palātā ievietotajiem briesmas dzīvīvai nedraud, bet ievainojumi ir smagi - daudz lūzumu, galvas smadzeņu traumas, dziļas brūces, arī traumatiskais šoks. Savukārt septiņiem ķirurģiskajā nodaļā ievietotajiem katram ir par kādam zilumam, lūzumam un sasitumam. Nelaime notikusi vakar pēc plkst. 22 šosejas Rīga - Veclaicene 46.kilometrā - netālu, aptuveni piecus kilometrus no Siguldas, pie kādreizējās dzelzbetona konstrukciju rūpnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!