Foto: F64
Policija, lai arī pārliecināta, ka dzīvu pazudušo advokātu Aināru Plataci atrast neizdosies, noziegumu agrāk vai vēlāk atklās, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Ministre atklāja, ka lietas izmeklēšanā iesaistīti arī citu valstu speciālisti, taču sīkāk par izmeklēšanas gaitu runāt nevēlējās. "Protams, agri vai vēlu policija šo noziegumu atklās," pārliecināta ministre, norādot, ka katru dienu likumsargi lietā saņem jaunu informāciju.

Mūrniece apliecināja jau izskanējušo informāciju, ka Lietuvas kolēģi pabeiguši advokāta auto ekspertīzi, taču tajā atklātais vēl ir jāpārbauda. Ekspertīzē atrasts kādas sievietes DNS, taču, kā norāda Mūrniece, vēl ir jāskaidro, vai sieviete Platača auto atradusies viņa pazušanas dienā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka policija saņēmusi Lietuvas kolēģu ekspertīzes rezultātus.

Ar iesniegumu par Platača pazušanu Valsts policijā vērstās viņa kolēģis, advokātu biroja "Platacis un partneri" advokāts Aloizs Vaznis. 25.maijā Muceniekos, netālu no autobusa maršruta galapunkta, atrasta tukša Platača automašīna "Mercedes-Benz 500" melnā krāsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!