Otrdien pēcpusdienā Aizkraukles rajona Pļaviņās grāvī ieslīdējis firmai "Ecolines" piederošs pasažieru autobuss, kurš bijis ceļā no Rīgas uz Maskavu. Cilvēki negadījumā nav cietuši, arī autobuss neesot bojāts.
Kā informēja Aizkraukles Ceļu policijas priekšnieks Aivars Jančevskis, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki snieguši tehnisko palīdzību autobusa izvilkšanā no grāvja. Ceļu policija uz notikuma vietu nav saukta, tāpēc tās rīcībā neesot informācijas, kāpēc autobuss noslīdējis no brauktuves.

Ceļu policijas priekšnieks norādīja, ka šorīt uz policiju zvanījis grāvī iebraukušā autobusa šoferis un skaidrojis, ka cilvēki negadījumā neesot cietuši, nevienam neesot nekādu pretenziju, arī autobuss neesot bojāts.

"Ecolines" pārstāvošās firmas SIA "Norma-A" finanšu direktors Jevgeņijs Ļeonovs skaidro, ka autobuss ieslīdējis grāvī, jo tas šķērsojis vietu, kur notiek ceļa remontdarbi.

Kā savā paskaidrojumā norādījis autobusa šoferis, apbraucot remontējamu ceļa posmu pa grantētu, īslaicīgi izveidotu segumu, pagriezienā pa labi viņš konstatējis, ka autobusa aizmugurējo riteņu attālums līdz ceļa malai ir 1,5 metri, bet bijis jūtams, ka autobusa aizmugurējā daļa nosēžas. Tādēļ šoferis pieņēmis lēmumu nekavējoties apstāties un neturpināt ceļu bez papildu ceļa un apstākļu izpētes.

Izrādījies, ka ceļa remonta vietas apbraucamais ceļš nav bijis nostiprināts, kā arī nav bijušas uzstādītas ceļa zīmes, kas ierobežotu autobusu kustību šajā posmā.

“Ecolines” norāda, ka tā kā minētā remonta vieta autobusu satiksmei ir neērta, uzņēmuma vadība un šoferi operatīvi apmainījušies ar informāciju un izstrādājuši īpašu taktiku tā caurbraukšanai.

Ļeonovs informēja, ka visi “Ecolines” šoferi ir brīdināti par iespējamiem sarežģījumiem šajā ceļa posmā un instruēti par piemērotāko rīcību drošai satiksmes kustībai, tādēļ līdzīgi sarežģījumi turpmāk nav gaidāmi.

VUGD informācija liecina, ka negadījums noticis Pļaviņās, Raiņa un Vietalvas ielas krustojumā, ap plkst.17.50.

"Ecolines" autobusi pēdējā gada laikā avarējuši vairākkārt.

Pagājušā gada 31.decembrī uz šosejas Rīga-Rēzekne pie Stirnienes "Ecolines" divstāvu pasažieru autobuss, kas kursēja maršrutā Maskava-Rīga, iekļuva vienā no traģiskākajām autoavārijām Latvijas vēsturē - bojā gāja deviņi cilvēki. Janvārī Krievijā un Polijā avarēja vēl divi šīs preču zīmes autobusi. Vēl viena "Ecolines" autobusa avārija notika šī gada jūnijā Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!