Foto: PantherMedia/Scanpix
Svētdienas, 16. februāra, vakarā Pļaviņu katoļu baznīcā piekauts un aplaupīts priesteris Ingars Stepkāns. Viņš saņēmis vairākus sitienus, kā arī uzbrucēji viņu sasējuši un nolaupījuši datoru, mobilo telefonu, maku ar naudu un dokumentus.

1973.gadā dzimušo priesteri aplaupījuši divi vīrieši un sieviete, kurus policija naktī notvēra, atsaucoties uz Aizkraukles iecirkņa priekšnieks Aigars Zīmelis, vēsta Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrs.

Valsts policijas Zemgales regionālajā pārvaldē portāls "Delfi" noskaidroja, ka svētdienas vakarā, pirms 21 vakarā, pie prāvesta ieradušies vīrietis un sieviete, kuri gribējuši pārrunāt jautājumus saistībā ar bērnu kristībām.

Brīdī, kad prāvests pagriezis muguru pret uzbrucējiem, viņš ticis apdullināts saņemot sitienu pa galvu un pēc tam ticis sasiets. Netālu atradies arī vēl viens vīrietis.

Uzbrucēji pārmeklējušas baznīcas telpas un, nodarot miesas bojājumus, pieprasījušas, lai cietušais uzrāda, kur atrodas nauda un citi vērtīgi priekšmeti. Uzbrucēji nolaupīja 2000.gadā ražotu auto "Seat", portatīvo datoru, mobilo telefonu un naudu.

Kad uzbrucēji sasieto priesteri atstājuši, Stepkānam izdevies atraisīt vienu roku un iedarbināt ugunsdzēšanas signalizāciju, kas laupītājiem acīmredzot lika steigties. Izgājuši no baznīcas, viņi aizbraukuši ar priestera automašīnu.

Policija atradusi arī aizdzīto auto - mašīna bija atstāta ceļa malā virzienā uz Jēkabpili. Noziedznieku aizturēšanā palīdzēja arī Latgales reģiona pārvaldes darbinieki.

Policijas darbinieki Rēzeknē aizturējuši uzbrucējus - 1990.gadā dzimušo sievieti, kura jau iepriekš tiesāta 10 reizes un agrāk vienu reizi tiesātu 1986.gadā dzimušu vīrieti, kā arī 1982.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk deviņas reizes tiesāts.

Noziedznieki aizturēti un ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā.

Policija neizslēdz iespēju, ka šīs personas saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 176.panta 2.daļas par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Stepkāna veselības stāvoklis ir normāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!