Foto: LETA

Šobrīd Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē ir tuvu noslēgumam izmeklēšana piecos ļoti lielos procesos, kuros iesaistītas ''ļoti bagātas personas ar milzīgu ietekmi'', intervijā laikrakstam "Diena" trešdien atzinis VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

Lietās esot iesaistīti arī cilvēki ar politisko ietekmi, taču konkrētus vārdus Podiņš nav minējis, vien nodēvējis tos par "tumšajiem spēkiem" un apstiprinājis, ka par šīm lielajām lietām informācija medijos ir bijusi.

''Domājam, ja viss būs veiksmīgi, tad šos kriminālprocesus virzīsim kriminālvajāšanas uzsākšanai – daļu jau šogad, un daļu plānojam nākamā gada pirmajā ceturksnī,'' laikrakstam paudis Podiņš.

Savukārt taujāts par to, vai jūt pašreizējo politisko notikumu fonu arī savā darbā, viņš laikrakstam atklājis, ka aizkulisēs dzirdējis runas par "manis un manu cilvēku noņemšanu no amata".

Vienlaikus gan Podiņš arī norādījis, ka nejūtas par to pārsteigts, jo lietās "iesaistīti cilvēki, kas, iespējams, arī vēlētos citu rezultātu sasniegt".

Viņš arī piemetinājis, ka šādu ieceru realizācija varētu apgrūtināt lietu virzību.

Uz laikraksta jautājumu par to, vai viena no šīm lietām ir tā sauktā "būvnieku lieta", Podiņš atbildējis sakot, ka negrib runāt par konkrētiem nosaukumiem, taču "neapšaubāmi, arī šī lieta mums ir plānā tuvākajā laikā".

Viņš atzinis, ka šajā lietā pastāv iespēja izdalīt kādu atsevišķu epizodi un nodot to izskatīšanai ātrāk nekā pamatlietu.

Jau ziņots, ka šā gada vasarā prokuratūra nodeva Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai vienu no tā sauktās "būvnieku lietas" kriminālprocesiem, kurā apsūdzētas astoņas personas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, krāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!