Foto: Shutterstock

Pēdējo mēnešu laikā Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī saņemta informācija par vairākiem līdzīga rakstura krāpšanas gadījumiem internetā – piedāvājumi iesaistīties finanšu afērās, kam seko mistiskas komisijas maksas, kas tiek pieprasītas no upuriem, tāpēc policija iedzīvotājus aicina būt uzmanīgiem, portālu "Delfi" informēja VP.

Pēdējo mēnešu laikā kopumā Kuldīgas iedzīvotāji šķīrušies no prāvām naudas summām, kas lēšamas vairākos simtos eiro, norāda policijā.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neļaut sevi apvārdot.

Ja cilvēks saņem vēstuli, kas tulkota sliktā latviešu valodā ar "Google" tulkotāju, tas jau vien norāda, ka sūtītājs, visticamāk, ir aizdomīga persona, kuras nolūki nav no tiem labākajiem, atzīmē policijā.

Vēstulēs mēdz būt aicinājumi iepazīties, kam seko solījumi sūtīt dāvanas, kuru saņemšanai atkal ir vajadzīgas kādas mistiskas komisijas maksas.

Ļaundari arī mēdz aicināt iesaistīties finanšu darījumos, solot neiespējami lielas peļņas iespējas, bet, lai pie kārotā tiktu, vēstules adresātam tiek prasīts ieguldīt savu naudu.

Tāpat policija aicina būt uzmanīgiem, iegādājoties preces internetā, un, pirms veikt maksājumu, pārbaudīt, vai tirgotājs ir reģistrēts uzņēmējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!