Foto: DELFI

Valsts policija par vairākām degvielas zādzībām no degvielas uzpildes stacijām Salaspils apkārtnē aizturējusi divus vīriešus, informēja Valsts policija.

Kopš pagājušā gada septembra Salaspils apkārtnē reģistrētas piecas zādzības no degvielas uzpildes stacijām. Sākotnējā informācija liecināja, ka degvielas uzpildes stacijās iebraucis nezināms autovadītājs ar baltas krāsas automašīnu "Saab" un aizbraucis prom nesamaksājis. Automašīnai bija ļoti netīras un nesaskatāmas numura zīmes.

Salaspils iecirkņa likumsargi sazinājās ar Salaspils novada un Stopiņu novada pašvaldības policiju, lūdzot pievērst uzmanību, vai pa apkārtni nepārvietojas aizdomīgs aprakstam atbilstošs auto.

Salaspils novada pašvaldības policistiem izdevās pamanīt pa apkārtni pārvietojamies aprakstam atbilstošu automašīnu. Pašvaldības policisti informāciju par šo automašīnu nodeva Salaspils iecirknim. Salīdzinot automašīnas numurzīmi ar vienā no video redzamajiem transportlīdzekļiem degvielas uzpildes stacijā, policija konstatēja sakritību.

Policisti ieguva informāciju, ka automašīna pieder kādai personai, kura spēkratu ir neoficiāli pārdevusi kādam citam.

Jau vēlāk policijai izdevās izsekot cilvēkiem, kuri pārvietojās ar šo automašīnu. Automašīnas vadītājs un viņa pasažieris bija alkohola reibumā, turklāt šoferis brauca bez autovadītāja tiesībām, līdz ar to tika uzsākts kriminālprocess.

Šonedēļ Salaspils iecirkņa policisti uz aizdomu pamata par degvielas zādzībām aizturēja abus automašīnā sēdošos vīriešus. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 1983. gadā dzimušais automašīnas vadītājs regulāri alkohola reibumā braucis ar automašīnu, līdzi ņemot savu draugu, un zadzis degvielu.

Transportlīdzekļa vadītājs bija nesen atbrīvojies no ieslodzījuma vietas. Iepriekš viņš izcietis septiņus gadus ilgu cietumsodu par laupīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!