Foto: Valsts policija

Šā gada 20. septembrī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Jēkabpils un Madonas novadā aizturēja divus vīriešus saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvadāšanu un uzglabāšanu lielā apmērā, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Veicot vairākas sankcionētas kratīšanas, likumsargi atsavināja vairāk nekā 800 000 dažādu marku nelegālu cigarešu, 1 465 litrus dīzeļdegvielas, aptuveni tonnu nelikumīga alkohola kā arī skaidru naudu, kas, iespējams, iegūta noziedzīgā veidā.

Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti bija ieguvuši informāciju, ka Jēkabpils un Madonas novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju.

Tika veikta izmeklēšana un 20. septembrī vairākas kratīšanās, kas notika arī aizdomās turamo personu dzīvesvietā un automašīnā, policija atsavināja tabakas izstrādājumus "Winston", "Premier", "Prince", "King", "Dakota", "Dove Gold", "NZ Gold", "NZ Black", "Fest" bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, aptuveni tonnu nelikumīga alkohola, 1 465 litrus dīzeļdegvielas, kā arī skaidru naudu.

Madonas iecirkņa kriminālpolicisti aizturēja 1971. un 1999. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā.

Aizturētajiem tiks piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Tāpat sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, kā arī par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!