Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turpinot kriminālprocesuālās darbības 2018. gadā nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanas lietā, Valsts policija (VP) 9. augustā Rīgā aizturējusi vēl vienu personu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Ņemot vērā, ka izmeklēšanā aizvien notiek aktīvs darbs, VP atturas no plašākiem komentāriem, tostarp par aizturēto personu un izmeklēšanas niansēm.

Policija aicina arī tās personas, kuras šīs lietas izmeklēšanas saistībā nav sniegušas visu tām zināmo informāciju, vai personas, kuras var vēl ko liecināt, pieteikties pašām labprātīgi un sadarboties ar policiju un negaidīt, kad šajā lietā kriminālpolicija pieklauvēs pie durvīm. VP arī norāda, ka tā garantē anonimitāti.

Jau vēstīts, ka likumsargi četrus gadus veiktā izmeklēšana tā sauktajā Bunkus slepkavības lietā vainagojusies panākumiem – ir gan noskaidrota noziegumā faktiski visu iesaistīto personu ķēde sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam, gan šodien rūpīgi plānotas operācijas laikā aizturētas vairākas personas tostarp izpildītājs un pasūtītājs.

Kā līdz šim vēstīts, saistībā ar Bunkus slepkavību šī gada maijā aizturēti uzņēmējs Mihails Uļmans, kura uzņēmuma "Rego Trade" maksātnespējas procesā iesaistīts bija Bunkus, un Aleksandrs Babenko.

Babenko "Range Rover" automašīna tikusi aizturēta uz Jūrmalas šosejas. Sociālajos tīklos parādījās minējumi, ka uz Jūrmalas šosejas aizturētais esot bijis kāds zināms maksātnespējas administratoru cunftes pārstāvis, ko gan pats vainotais noliedza.

Šobrīd lieta pārkvalificēta pēc Krimināllikuma 118. panta piektās daļas par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu personas var tikt sodītas ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Bunkus tika nošauts 2018. gada 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem.

Neilgi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!