Foto: DELFI
Valsts policija apstiprina, ka Ikšķiles novadā dīķī atrastas pērn Jūrmalā pazudušā bijušā uzņēmēja Jakova Dubovicka mirstīgās atliekas.

"Valsts policija apstiprina, ka 19.aprīlī, Ikšķiles novadā, Tīnūžos dīķī atrastas pazudušā bijušā uzņēmēja mirstīgās atliekas," sacīja Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse.

Lai arī atsevišķos medijos izskanējis, ka uzņēmējam, iespējams, konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes Virse to nekomentēja, bet norādīja, ka līķis ir nodots ekspertīžu veikšanai, lai noteiktu uzņēmēja nāves iemeslus.

Citu informāciju policija pagaidām nesniedz, taču norāda, ka janvārī sāktajā kriminālprocesā izmeklēšana turpinās.

Avīze "Diena" iepriekš vēstīja, ka Jakovs Dubovickis pērn 29.decembrī Jūrmalā izveda pastaigā suni, taču mājās neatgriezās.

Oficiālajā paziņojumā policija iepriekš informēja, ka 1951.gadā dzimušais pazudušais vīrietis ir 178 centimetrus garš un spēcīgas miesasbūves. Viņš bija tērpies melnā sporta jakā ar uzrakstu "Nike", tumši zilās sporta biksēs, zilos sporta apavos un melnā trikotāžas cepurē ar ādas apdari.

Ilggadējais Latvijas iekšlietu struktūru darbinieks un privātdetektīvs Marks Dubovickis savukārt "Dienai" pastāstīja, ka viņa brālis pazudis, kad ap pulksten deviņiem no rīta izvedis pastaigā suni. Suns atgriezies mājās viens, un, pārmeklējot apkārtni, Dubovickis nav atrasts.

Neilgi pirms pazušanas Jakovs Dubovickis stāstījis dzīvesbiedrei par aizdomīgu mašīnu, ko pamanījis vietā, kur parasti laiž suni paskraidīt pa mežu. Toreiz viņam licies, ka tie varētu būt autozagļi, jo, pamanījuši, ka Jakovs Dubovickis viņus ievērojis, mašīnā sēdošie vīrieši uzvilkuši melnas kapuces.

Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka Jakovs Dubovickis agrāk iesaistījies uzņēmējdarbībā un līdz 2000.gadam bijis direktors kādā uzņēmumā, kas nodarbojas ar valūtas maiņas punktu uzturēšanu un operācijām ar vērtspapīriem. Kopš viņš no tā aizgājis, ziņu, ka pazudušais būtu turpinājis uzņēmējdarbību, nav, tomēr "Dienas" rīcībā esošā informācija liecina, ka viņam bijis ilgstošs konflikts ar bijušo biznesa partneri.

Jakovam Dubovickim bijis arī juridisks konflikts ar bijušo sievu – viņi tiesājušies par ēkas un zemesgabala īpašumtiesībām Jūrmalā, Jelgavas ielā, liecina zemesgrāmatas dati.

Vīrieša brālis, kuram 1998.gadā par nopelniem Latvijas labā Saeima piešķīrusi pilsonību, jau toreiz "Dienai" pauda pārliecību, ka viņa brālis nogalināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!