4.jūlijā policija aizturējusi personas, kuru automašīnā atradās gada sākumā Liepājas muzejā nozagtā medību kramenīca, informēja policijas preses centrā.
Jau ziņots, ka Jaungada uguņošanas laikā no Liepājas muzeja viduslaiku zāles tika nozagts ierocis, kas izgatavots 17.gadsmitā. Tika ierosināta krimināllieta par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot telpās.

Izmeklēšanas laikā policijas darbinieki konstatēja, ka, iespējams, bise pagaidām vēl nav ne pārdota, ne arī izvesta ārpus Latvijas teritorijas. Krimināllietas ietvaros veikto operatīvās meklēšanas pasākumu laikā policijas darbinieku redzeslokā nonāca personu grupa, kura, iespējams, nodarbojās gan ar narkotisko vielu izplatīšanu un glabāšanu, gan arī zagtu mantu uzpirkšanu un pārdošanu.

Pēc saņemtās operatīvās informācijas, Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki pirmdien aizturēja automašīnu, kurā atradās trīs personas. Aizturēšanas laikā vienam vīrietim – 1974.gadā dzimušajam Arsenam M. Izdevās aizbēgt. Šobrīd policija izsludinājusi viņa meklēšanu.

Notikuma vietā policijas darbinieki aizturēja agrāk vairākkārt par izspiešanu un narkotiku izplatīšanu un uzglabāšanu sodīto 1973.gadā dzimušo Vladimiru Z (kriminālajās aprindās pazīstams ar iesauku „Japončiks”) un agrāk nesodīto 1971.gadā dzimušo Jevgēniju I, kuri nogādāti Liepājā un ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Apskates laikā automašīnā, kurā pārvietojās aizdomās turamās personas, tika atrasta arī Liepājas muzejā gada sākumā nozagtā bise. Eksponātu policijas darbinieki vakarnakt nogādājuši Liepājā.

Šobrīd, turpinot izmeklēšanu, policijas darbinieki noskaidro, vai minētās personas darbojušās tikai kā starpnieki, lai bisi tālāk realizētu vai arī pašas izdarījušas zādzību no Liepājas muzeja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!