Foto: Valsts policija
Policija atsavinājusi narkotikas aptuveni 160 tūkstošu latu vērtībā, un aizturēto vidū ir arī bijušais uzņēmējs, žurnālistiem ceturtdien pavēstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Policija atsavinājusi 15,9 kilogramus augu maisījuma, kas satur aizliegtu narkotisko vielu "JWH", un viela ir aizliegta Latvijā kopš pērnā gada. Viena grama cena ir aptuveni 10 latu.

Aizturēti trīs cilvēki – viens ir rīdzinieks, bet divi no mazpilsētas, taču visi narkodīleri uzturējušies Rīgā.

Vienam aizturētajam savulaik piederējis uzņēmums, kas krīzes laikā ir bankrotējis, bet cits strādājis Lielbritānijā. Viņi iepriekš nav tiesāti, bet ir bijuši vairāki administratīvie pārkāpumi, kas saistīti ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Policija uzskata, ka augu maisījuma izcelsmes valsts ir Nīderlande vai Beļģija.

Narkodīleri bija iecerējuši narkotiskās vielas pārdot Rīgā, kā arī vairākās mazpilsētās.

Foto: Valsts policija
Grišins norādīja, ka pēdējā laikā atkārtoti sāk atjaunoties legālo narkotiku tirdzniecības problēma. Viņš pastāstīja, ka pasaulē visu laiku tiek radītas dažādas narkotiskās vielas, kuras pagaidām nav aizliegtas.

"Pēdējā laikā ir ierosināts daudz lietu par narkotisko vielu izplatīšanu un glabāšanu, tomēr daļa no tām ir pārtrauktas saistībā ar to, ka šīs vielas nav iekļautas aizliegto vielu sarakstā," teica Grišins.

Viņš arī vērsa uzmanību uz to, ka pašlaik Rīgā un citviet iegādājami dažādi apreibinošo augu maisījumi, kurus var iegādāties arī nepilngadīgie. "Problēma ir tajā, ka narkotiskās vielas, kas atrodas šajos maisījumos, pagaidām nav aizliegtas un līdz ar to tās drīkst tirgot," sacīja Grišins.

Lai šādas vielas varētu aizliegt, vispirms nepieciešams ekspertu atzinums, ka konkrētās vielas ir kaitīgas vai bīstamas cilvēka veselībai vai dzīvībai, un tikai pēc tam, kad to būs atzinusi arī Veselības ministrija, tās būs iekļaujamas aizliegto vielu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!