Foto: DELFI
Policija sestdien kādā ballītē Rīgā aizturējusi 13 jauniešus uz aizdomu pamata ar narkotiku lietošanu un uzgājusi narkotikas vēl teju tūkstoš latu vērtībā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē informēja, ka kolēģi no Rīgas pašvaldības policijas sestdienas pievakarē saņēmuši izsaukumu uz kādu Lāčplēša ielas namu, kur vairāki jaunieši staigājuši pa ēkas jumtu. Notikuma vietā pašvaldības policistiem radušās aizdomas, ka jaunieši varētu būt lietojuši narkotikas, tādēļ informācija nodota Valsts policijai.

Valsts policijas darbinieki vienā no nama dzīvokļiem uz aizdomu pamata par narkotiku lietošanu aizturējuši visus 13 ballītes dalībniekus - deviņus puišus un četras meitenes. Viena no aizturētajām meitenēm bijusi 16 gadus veca, bet visi pārējie bijuši pilngadīgi.

"Visi aizturētie bija manāmā reibuma stāvoklī, vairāki jaunieši bija tādā reibumā, ka uzvedās neadekvāti esošajai situācijai," raksturo policija.

Dzīvoklī apskates laikā likumsargi konstatēja un atsavināja kopā 40 MDMA tabletes, ko plašāk pazīst ar nosaukumu "ekstazī", un aptuveni 60 gramus marihuānas. Narkotikas atradās vairākās vietās dzīvoklī, tai skaitā mētājās arī uz grīdas.

Svētdien veiktas sankcionētas kratīšanas vairāku aizturēto dzīvesvietās, pie viena no aizturētajiem puišiem atrasts vēl nedaudz marihuānas.

Policijā sāktas 13 administratīvās lietas par narkotiku lietošanu un kriminālprocess par narkotisko vielu glabāšanu lielos apmēros, kā arī divi no aizturētajiem jauniešiem ievietoti izolatorā. Pašlaik izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!