Foto: LETA

Šā gada sākumā Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija par to, ka Liepājā, kādā dzīvoklī tika atrasts sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. VP Liepājas iecirkņa amatpersonas uzsāka izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavību un aizturēja kādu personu. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Šā gada 29. februārī VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas uzsāka izmeklēšanu par to, ka Liepājā, kādā dzīvoklī tika atrasts sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – sistām brūcēm. Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas veicot izmeklēšanas darbības, tajā pašā dienā noskaidroja un aizturēja iespējamo vainīgo personu, kurš ar cietušo bija kopīgi lietojuši alkoholu. Likumsargi 2. martā vīrieti konvojēja uz tiesu lai viņam tiktu piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, kas ir spēkā vēl šobrīd.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību, soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!