Foto: LETA

Pagājušā gada decembrī Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija par to, ka Daugavpilī deg VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas rīcībā esošais dienesta transportlīdzeklis. Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un šobrīd izmeklēšana ir pabeigta. Kriminālprocess nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, portāls "Delfi" uzzināja VP.

VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas un Daugavpils iecirkņa amatpersonas veica plašus operatīvos pasākumus, kuru rezultātā tika aizturēts iespējamais nozieguma izpildītājs – 1982. gadā dzimis vīrietis, kurš savu vainu izdarītajā pilnībā atzina. Persona iepriekš bija nonākusi policijas redzes lokā saistībā ar dažādiem likumpārkāpumiem, tajā skaitā par narkotisko vielu nelegālu apriti.

Izmeklēšanas gaitā Valsts policijas amatpersonas noskaidroja un aizturēja arī iespējamo nozieguma pasūtītāju - 1986.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš bija nonācis policijas redze lokā saistībā ar narkotisko vielu nelegālu apriti. Veicot personas kratīšanu pie personas tika izņemtas narkotiskās vielas nelielā apmērā – zaļganbrūna augu izcelsmes viela, kas visdrīzāk ir marihuāna. 2020. gada nogalē vīrietis tika aizturēts par narkotisko vielu realizāciju lielā apjomā. 2021. gada 19. februārī personai tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Tāpat policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot arī trešās personas, 1983. gadā dzimuša, iepriekš, par narkotisko vielu nelegālu apriti, sodīta vīrieša saistību ar noziedzīgo nodarījumu, kurš noziegumā piedalījās kā atbalstītājs un apzināti veicināja noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Saskaņā ar Krimināllikumu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!