Foto: DELFI

Biroju ēkās Mūkusalas ielā uzņēmumiem adresētos pasta sūtījumos bīstamas vielas piektdien nav konstatētas. Izrādās - bažas radījušas reklāmas bukletiem aploksnēs pievienotās karameles, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Pārbaudes rezultātā noskaidrojies, ka saņemtajās aploksnēs bijuši reklāmas bukleti, kuriem pievienota konfekte. Policija ir arī noskaidrojusi reklāmas bukletu izplatītājus, kā arī to, ka kopumā šādi bukleti varētu būtu nosūtīti vairākiem tūkstošiem adresātu. No visiem adresātiem aizdomas gan radušās tikai trīs uzņēmumiem, kuri informējuši operatīvos dienestus.

Viņš klāstīja, ka informācija par bīstamām vielām saņemta trīs gadījumos - ceturtdien vienā gadījumā, bet piektdien - vēl divos.

"Tā kā šādās situācijās ir jāpārbauda visi iespējamie draudi, policija iesaistīja arī citus operatīvos dienestus," teica Sadovskis.

Gan par ceturtdien, gan piektdien konstatēto Valsts policijā ir sākti kriminālprocesi pēc krimināllikuma XX nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Jau vēstīts, ka ceturtdien uz biroju ēku Mūkusalas ielā 40, bet piektdien - gan Mūkusalas ielas 40., gan 41B namiem dienesti izsaukti pārbaudīt, vai nav saņemtas bīstamas viela. Abos gadījumos ofisu ēkās uz dažām stundām izsludināja karantīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!