Nav pamata uzskatīt, ka 2680 gramu zelta sūtījumā, kas tika veikts caur lidostu "Rīga", ir pazuduši Latvijā, sacīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš.
Pagājušā gada novembra beigās policijā vērsās kāda fiziska persona, kura informējusi, ka saņemtajā sūtījumā no Vācijas 3900 gramu zelta vietā atradusi tikai 1220 gramus. Šī persona uzskata, ka notikusi zādzība.

Policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu.

Bērziņš uzsvēra, ka šī procesa izmeklēšanā ir ļoti liels darba apjoms, jo policija aktīvi sadarbojas gan ar zelta sūtījuma pārvadājumu organizētāju SIA "FedEx", gan ārvalstu kolēģiem no trim valstīm, caur kurām sūtījums ir "ceļojis" līdz Latvijai. Sadarbība ar ārvalstīm notiek salīdzinoši ilgi, tādēļ procesa izmeklēšana arī varētu ieilgt, taču jau tagad policija ir noskaidrojusi, ka zelts Latvijā nav pazudis.

Sūtījums nebija bojāts un tas no Vācijas uz Latviju ticis sūtīts caur vairākām Eiropas valstu lidostām.

Kā iepriekš norādīja lidostas Drošības departamenta direktors Saulvedis Šalājevs, lidostas "Rīga" drošības dienesta speciālisti veica detalizētu minētās kravas virzības pārbaudi lidostas kompetences zonā un nekonstatēja ne pārkāpumus, ne novirzes pieņemtajā kravu kustības procedūrā.

Drošības dienesta pārbaude apliecina, ka 2007. gada 30. novembrī starptautiskā lidosta "Rīga" saņēma kravas sūtījumu no Londonas. Šo kravu apkalpoja atbilstoši kravu apstrādes procedūrai un pieņemtajiem standartiem, un lidostas drošības dienesta speciālisti konstatēja, ka kravas iepakojuma stāvoklis bija nevainojums un drošības plombas - neskartas un nebojātas. Turklāt, pārliecinoties par kravas atbilstību standartiem, saņēmēja uzņēmums kravu pieņēma un apliecināja to dokumentāli.

Kaut gan veiktā pārbaude liecina, ka incidentā nav iesaistīti lidostas darbinieki, lidosta ir gatava sadarboties ar Latvijas un citu valstu tiesībsargājošām un drošības iestādēm, iesaistīt tās rīcībā esošos resursus incidenta noskaidrošanai, iepriekš norādīja lidostas "Rīga" Komunikāciju departamenta direktors Mārtiņš Langrāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!