Foto: DELFI
Pēc kādas paziņas sniegtās informācijas policijai otrdienas naktī izdevās novērst pamatīgi iereibuša jaunieša mēģinājumu nogalināt savu paziņu, vēsta "Neatkarīgās Tukuma Ziņas".

Otrdien, pusstundu pēc pusnakts policijā vērsusies satrauktas sieviete, lūdzot glābt viņas paziņu, ko spīdzinot un grasoties nosist kāds pārdzēries un satrakojies jaunietis.

Septiņu minūšu laikā ieradušies notikuma vietā Degoles pagastā, policisti aiz mājas tumsā izdzirdējuši jau vārgus sievietes kliedzienus un vaidus un sitienu troksni.

Policistiem tuvojoties, uzbrucējs meties bēgt, bet tūdaļ arī aizturēts un ievietots Tukuma policijas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Ierosināta krimināllieta par slepkavības mēģinājumu. 1950.gadā dzimusī cietusī smagā stāvoklī ar daudzām durtām, sistām un grieztām brūcēm nogādāta Gaiļezera slimnīcā.

Tukuma iecirkņa policijas priekšnieks Janeks Bahs lūdza izteikt pateicību cietušās paziņai, kas neapmulsa un uzreiz pēc palīgā sauciena zvanīja policijai. Tieši šīs sievietes operatīvā rīcība, iespējams, izglābusi cietušās dzīvību.

"Neatkarīgas Tukuma Ziņas" vēsta, ka uzbrucējs jau 26.decembrī "viesojies" policijā, jo par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka godu un cieņu, bija aizturēts Jaunpilī. Taču, kā to paredz likums, pēc personības noskaidrošanas un protokola sastādīšanas, iereibušais, kas jau bija atžirdzis, no policijas telpām palaists brīvībā.

1990.gadā dzimušais jaunietis atkal iegādājies alkoholu, turpinājis apreibināties, līdz nolēmis doties uz Degoli. Kā liecina neoficiāla informācija, cietusī un uzbrucējs iepriekš bijuši pazīstami un, alkohola apdullinātais, spīdzinājis un grasījies nogalināt sievieti it kā iedomātas atriebības dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!