Foto: LETA

Valsts policija Diānas Kozlovskas slepkavības lietā turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu meitenes slepkavu, portālam "Delfi" pastāstīja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

"Delfi" jau ziņoja, ka Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 30. oktobrī lēma nosūtīt atpakaļ prokuratūrai krimināllietu, kurā māte un patēvs apsūdzēti savas desmit gadus vecās meitas Diānas Kozlovskas slepkavībā 2007. gadā Dobelē, jo prokuratūras celtā apsūdzība neatbilda likuma normām. Savukārt pirms diviem gadiem Zemgales apgabaltiesa apsūdzēto meitenītes māti Baibu Kozlovsku un mātes draugu Andreju Kuļijevu attaisnoja.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina portālam "Delfi" pastāstīja, ka Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors jau 10. novembrī meitenes slepkavības krimināllietu nosūtījis Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldei, lai tā turpinātu izmeklēšanu.

Sadovskis norādīja, ka policija kriminālprocesu saņēmusi. Patlaban tajā turpinās izmeklēšana, lai likumsargi noskaidrotu, kurš meiteni noslepkavojis, un pierādītu šīs personas vainu.

Patlaban kriminālprocesā aizdomās turēto nav.

Iepriekš AT informēja, ka apsūdzētā sieviete atzīta par nevainīgu meitas slepkavībā Dobelē 2007. gada augustā. Savukārt apsūdzētais vīrietis atzīts par nevainīgu pret viņu celtajā apsūdzībā par mazgadīgās pavešanu netiklībā un sevišķi smaga nozieguma pēdu slēpšanu.

AT lēmums nebija pārsūdzams, tādējādi apelācijas instances tiesas lēmums stājies spēkā.

Toreiz AT skaidroja, ka apelācijas instances tiesa secinājusi, ka celtā apsūdzība neatbilst Kriminālprocesa likuma prasībām, kas noteic apsūdzības saturu. Ceļot šādu apsūdzību, pārkāptas apsūdzētā tiesības uz aizstāvību. Tāpat tiesa atzinusi, ka apsūdzēto piedalīšanās inkriminētajos noziedzīgajos nodarījumos nav pierādīta, tādēļ nosūtīja lietu prokuratūrai izmeklēšanas turpināšanai.

Lieta Augstākajā tiesā nonāca saistībā ar prokurora kasācijas protestu.

Jau vēstīts, ka 2013. gada martā Zemgales apgabaltiesa desmit gadus vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavībā apsūdzēto meitenītes māti un mātes draugu attaisnoja. Toreiz prokurors Pāvels Sondors pauda pārliecību, ka pierādījumi bijuši pietiekami, lai abus apsūdzētos notiesātu.

1997. gadā dzimusī Diāna Kozlovska 2007. gada 14. augustā izgāja no mājām Dobelē, bet tā paša gada 8. septembrī viņas mirstīgās atliekas tika atrastas netālu no dzīvesvietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!