Foto: Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa policisti šonedēļ aizturēja vīrieti, kurš ilgstošā laika posmā izplatījis nelegālo alkoholu un cigaretes to tirdzniecības vietām jeb "točkām" Ogres apkārtnē.

Kratīšanu laikā šim vīrietim piekritīgās adresēs kopumā atsavināts 393 500 nelegālo cigarešu, apmēram 105 litri nelegālā alkohola, 136 litri XP-10 un 8 755 eiro skaidras naudas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros saistībā ar nelegālo akcīzes preču apriti Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa policisti nonāca uz pēdām 1957. gadā dzimušam vīrietim, kurš nodarbojās ar nelegālo akcīzes preču piegādi tirdzniecības vietām.

Trešdien, 13. maijā, Ogres iecirkņa policisti ieradās aizdomās turētā vīrieša dzīvesvietā un viņu aizturēja ar visiem pierādījumiem un "melnās grāmatvedības" dokumentiem.

Visas dienas garumā tika veiktas kratīšanas trīs adresēs, kas piekritīgas aizdomās turētajam. Kratīšanu laikā policisti konstatēja un atsavināja 393 500 cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām, aptuveni 105 litrus nelegālā spirta un 136 litrus XP-10. T

Tāpat izņemti 8 755 eiro, kas, visticamāk, iegūti no šo preču realizācijas.

Paralēli minētajām kratīšanām kādā citā administratīvajā lietā trešdien likumsargi veica apskati kādā nelegālā alkohola un cigarešu tirdzniecības vietā Ogrē.

Policistu ierašanās brīdī šajā "točkā" glabājās 24 paciņas ar nelegālajām cigaretēm un desmit pudeļu nelegālā alkohola ar kopējo tilpumu aptuveni 7,5 litri. Šīs preces, kas, visticamāk, uzpirktas no jau minētā vīrieša, tika atsavinātas.

Savukārt 1957. gadā dzimušais vīrietis aizturēts kriminālprocesā, kas uzsākts par nelegāli izgatavotu vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Tāpat šis vīrietis šobrīd atzīts par aizdomās turēto par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.

Policija atzīmē, ka izmeklēšanas gaitā kriminālprocess, visticamāk, tiks pārkvalificēts pēc bargāka panta – Krimināllikuma 221. panta trešās daļas, proti, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd aizdomās turētais ir aizturēts. Drīzumā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Atsavinātās preces tiks nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai un pēc kompetento valsts iestāžu atzinumu saņemšanas tās tiks iznīcinātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!