Foto: DELFI

Liepājā aizvadītajā nedēļas nogalē notikušais festivāls "Summer Sound Liepāja 2012" aizvadīts salīdzinoši mierīgi un tāpat kā pērn par narkotiku glabāšanu aizturēti pāris cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Policija pasākuma dienās strādāja pēc īpaša, iepriekš sagatavota plāna, par galveno prioritāti izvirzot sabiedriskās kārtības nodrošināšanu. Kopumā laika posmā no 6. līdz 8.jūlijam Liepājā kopumā reģistrēti 73 notikumi. Par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā noformēti deviņi protokoli, tostarp pieciem nepilngadīgajiem.

Saistībā ar narkotiku glabāšanu aizturēti divi cilvēki, bet četrus cilvēkus pārbaudīs saistībā ar narkotiku iespējamu lietošanu, informēja policijā.

Salīdzinājumam - pērn "Summer Sound" laikā sāka divus kriminālprocesus saistībā ar narkotisko vielu glabāšanu, kā arī aizturēja apmēram desmit cilvēkus, kuri, iespējams, lietojuši narkotiskās vielas.

Tāpat aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā arī uz ielām un ceļiem būtisku negadījumu nav bijis – konstatēti vien četri ceļu satiksmes negadījumi bez cietušajiem. Kopumā noformēti 87 protokoli, no tiem četri (trīs velosipēdistiem un vienam kvadracikla vadītājam) par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā. Vēl 22 protokoli noformēti par ātruma pārsniegšanu un 18 - par drošības jostu nelietošanu.

Savukārt bez saviem naudas makiem un mobilajiem telefoniem palikuši vairāki svētku apmeklētāji – kopumā reģistrētas 17 zādzības, pavēstīja Valsts policija.

Arī Liepājas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka festivāla "Summer Sound" laikā bijuši vien daži starpgadījumi - viens pasākuma apmeklētājs bija nolēmis kails izpeldēties, bet divi iereibuši vīrieši bija iebraukuši jūrā pasākuma teritorijā ar laivu bez atļaujām pie tam būdami alkoholisko dzērienu iespaidā.

Vēl kāds jaunietis gribējis izrādīties, iepeldot jūrā puskilometru no krasta, bet uz Pašvaldības policijas Glābšanas dienesta norādījumiem pārtraukt peldēt nereaģēja. Viņš, asistējot robežapsardzes darbiniekiem, aizturēts un izvilkts no ūdens.

Jau vēstīts, ka festivāls "Summer Sound" Liepājā notika no piektdienas līdz svētdienai, tas pulcējis apmēram 25 tūkstošus apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!