Foto: Valsts policija
Pēdējā laikā uz Latvijas ceļiem notikušas vairākas smagas avārijas, policija kā galvenos iemeslus min pārgalvību un savu spēju pārvērtēšanu.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins skaidroja, ka viens no iemesliem avārijām, lai arī nav galvenais, ir alkohola reibums.

Policija atgādina, ka, iestājoties rudenim, vadītājiem jāņem vērā, ka tumšajā laikā ir grūtāk pamanīt dažādus šķēršļus. Tāpat jāņem vērā, ka miglas, lietus dēļ pasliktinās redzamība.

Jāatceras arī, ka pa ceļu malām pārvietojas gājēji, kuri bieži vien neizmanto atstarojošus elementus un līdz ar to ir daudz grūtāk pamanāmi.

Jau ziņots, ka šīs nedēļas laikā notikušas vairākas smagas autoavārijas.

Piemēram, Ķekavas novadā uz autoceļa Salaspils - Babīte 14.kilometrā 1963.gadā dzimis vīrietis, vadot "Volkswagen", vēlējās apdzīt kravas automašīnu "Volvo" ar piekabi, kuru vadīja 1966.gadā dzimis vīrietis.

"Volkswagen" aizķēra kravas automašīnu, kā rezultātā notika sadursme starp "Volkswagen", kravas auto, kā arī automašīnu "Mercedes Benz", kuru vadīja 1975.gadā dzimis vīrietis un "Toyota", kuru vadīja 1969.gadā dzimis vīrietis.

Ceļu satiksmes negadījumā "Volkswagen" vadītājs gāja bojā notikuma vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!