Foto: Valsts policija
Policija ir ieguvusi DNS paraugus vīrietim, kurš tiek meklēts par vairāku smagu dzimumnoziegumu izdarīšanu Rīgā, Imantā, žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Tiesa, pēc šā parauga meklētā identitāti noskaidrot nav izdevies, jo viņa DNS nav reģistrēts policijas datu bāzē. Tajā atrodas vienīgi tās personas, kuras ir jau sauktas pie atbildības kādā noziegumā.

Kopumā policija pārbaudījusi 119 vīriešus, kuru pazīmes bijušas līdzīgas izveidotajam fotorobotam. DNS ekspertīzes veiktas aptuveni 80 no šiem vīriešiem.

Sozinovs pateicās visiem iedzīvotājiem, kuri aktīvi ziņo par iespējamajiem aizdomīgajiem vīriešiem un aicināja to darīt arī turpmāk. Policija aicina zvanīt uz numuru 112 vai 110. Noziedznieka meklēšanas laikā vairāki cilvēki zvanījuši policijai un solījuši sniegt ziņas tikai pret samaksu, ar nožēlu atzina Sozinovs.

Meklējot Imantas pedofilu, policijai arī izdevies aizturēt trīs citus meklētus noziedzniekus.

Jau ziņots, ka jaunietis tiek meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā un kopumā uz viņa sirdsapziņas ir četri upuri.

Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā.

Visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes, un policija domā, ka tik mazas meitenes izvēlētas, lai izvairītos no pretdarbības. Vīrietis runā krievu valodā, bet, kā liecina policijas prakse, nevar izslēgt, ka viņa dzimtā valoda ir cita. Policija neizslēdz iespēju, ka vīrietis pats savulaik bijis dzimumnoziedznieku upuris, jo nereti par šādiem noziedzniekiem kļūst seksuāli izmantotie.

Visi noziegumi pastrādāti Imantā, tostarp Zentenes un Dammes ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!