Rīgas rajona policijas pārvalde vakar ierosinājusi krimināllietu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā gāja bojā grupas "Prāta vētra" basģitārists Gundars Mauševics, apliecināja Rīgas rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Gaile.
Krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, kas izraisījusi cilvēka nāvi.

Gaile atzina, ka cilvēku atsaucība policijas aicinājumam pieteikties negadījuma aculieciniekus ir niecīga un policija līdz šim nav saņēmusi vērtīgu informāciju, kas viestu skaidrību par avārijas apstākļiem.

Policija vēl nav saņēmusi arī oficiālus ekspertīzes atzinumus par Mauševica nāves iemeslu un to, vai mūziķis pirms negadījuma bijis lietojis alkoholu vai citas apreibinošas vielas.

Kā ziņots, bojāgājušais Mauševics tika atrasts pirmdien netālu no Rīgas-Jelgavas šosejas 11.kilometra, blakus automašīnai, kas ieskrējusi ceļa malā esošajā kūdras purvā. Tiek pieļauts, ka negadījums noticis laika posmā no plkst.1 līdz 2 naktī uz svētdienu, 23.maiju. Iespējams, automašīna negadījuma brīdī kūleņojusi. Mauševicu no automašīnas trieciena dēļ izsvieda.

Pārmeklējot Mauševica avarējušo automašīnu "Audi 80" un viņa mantas, policijai nav izdevies atrast mūziķa dokumentus - autovadītāja apliecību un automašīnas tehnisko pasi.

Rīt, 28.maijā, plkst.16 Jelgavas Baložu kapos notiks Mauševica izvadīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!