Foto: Reuters/Scanpix
Bērna sašaušanā ar arbaletu vainotajam lietuvietim pirms uzbrukuma bērnam vienā no Rīgas kafejnīcām bija izcēlies strīds ar diviem vietējiem. Policija pieļauj, ka bērns sašauts nejauši.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka Rīgā pirmdien ap plkst. 18 Jasmuižas ielas rajonā kādā kafejnīcā izcēlās konflikts starp trim vīriešiem. Sākotnējā informācija liecina, ka kafejnīcā atpūtušies divi Latvijas iedzīvotāji, līdz pie viņiem pienācis nepazīstams krievu valodā runājošs vīrietis un sācis izaicinoši uzvesties. Saņēmot no vīriešiem aizrādījumu, izcēlies konflikts. Tajā brīdī notikusi neliela grūstīšanās, taču tad it kā konflikts beidzies un katrs aizgājis uz savu pusi.

Pēc tam viens no vietējiem ieraudzījis, ka jau pieminētais svešinieks turpat netālu uz ielas staigā ar arbaletu. Svešinieks, pamanot vietējo, devies tam pretī, tēmējot ar šaujamo, bet vīrietis paslēpies un zvanījis policijai.

Ap to pašu laiku policija saņēmusi izsaukumu no iedzīvotājas, jo kādai meitenītei Jasmuižas ielas rajonā bulta trāpījusi kājā.

Policija nekavējoties ieradās notikuma vietā un atrada pamestu arbaletu, taču šāvējs vairs nebija sastopams. Policija pieļauj, ka bērns sašauts nejauši.

Policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai lietojot ieročus. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz septiņiem gadiem.

Jau kopš pirmdienas policija iespējamā uzbrucēja meklēšanā iesaistījusi lielus resursus un noskaidrojusi viņa personību. Policija meklē 1987.gadā dzimušo Lietuvas pilsoni Danu Baranausku (Danas Baranauskas).

Šis vīrietis savulaik tiesāts arī Vācijā. Aculieciniekiem un personām, kurām ir zināma aizdomās turamā atrašanās vieta, lūgums zvanīt pa tālruni 110.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece pastāstīja, ka deviņus gadus vecā meitene kājā guvusi ar bultu šautu brūci. "Viņai veikta brūces ķirurģiskā apdare un pašlaik bērna veselības stāvoklis ir apmierinošs," norādīja Namniece. Ja atveseļošanās process noritēs veiksmīgi, ārsti cer, ka jau nedēļas beigās bērnu varētu palaist mājās. Bērns pašlaik ir kopā ar vecākiem slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!