Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Ceturtdien, 29. septembrī, ap pulksten 2.40 naktī, patrulējot Iļģuciema apkaimē, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki uz ielas pamanīja aizdomīgu personu, kura piesaistīja policistu uzmanību ar savu uzvedību. Likumsargi nolēma apturēt pamanīto personu, pie kuras vēlāk atrada tabletes, portālu "Delfi" informēja policijā.

Apturot operatīvo transportlīdzekli, policisti uzrunāja jauno vīrieti, kurš skaidroja, ka vienkārši pastaigājoties. Pārbaudot jaunā vīrieša datus, noskaidrojās, ka viņš iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar narkotiskajām vielām.

No personas izelpas bija jūtama arī marihuānai raksturīga smaka, kā arī pats jauneklis nenoliedza, ka šodien būtu smēķējis marihuānu.

Jaunais vīrietis uzrādīja savu kabatu saturu, kur cigarešu paciņā atradās viena uztīta cigarete. Tāpat, apskatot vīrieti, ievērots, ka bikšu priekša ir pārmērīgi izstiepusies uz āru, kas radīja aizdomas, ka tur ir paslēpts kāds priekšmets.

21 gadus vecais vīrietis, pēc vairākkārtīgiem policistu lūgumiem uzrādīt priekšmetu, kas paslēpts bikšu priekšā, izvilka brūnas krāsas vīstokli, kurā atradās maisiņi ar lielu daudzumu tablešu. Pats jauneklis apgalvoja, ka iepakojumu ar tabletēm esot atradis uz ielas, tādēļ savu vainu noliedz.

Tāpat personas makā ievērota liela naudas summa, kas radīja aizdomas, ka jaunais vīrietis, iespējams, ir saistīts ar narkotisko vielu tirdzniecību.

Kārtības sargi jaunekli aizturēja un nogādāja Valsts policijas (VP) iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Policijas darbinieki konstatēja, ka brūnas krāsas vīstoklī divos polietilēna iepakojumos atrodas 200 tabletes, iespējams, MDMA.

Ņemot vērā notikuma apstākļus, policijā uzsākts kriminālprocess, kurā tiks vērtēta jaunā vīrieša atbildība un nozīmēta konstatētās vielas ekspertīze, kā arī tiesa lems par drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!