Foto: DELFI

Valsts policija šonedēļ izbeigusi kriminālprocesu saistībā ar gadījumu, kad pie Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas mēnesi nepamanīts gulēja miris pacients, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija nolēmusi kriminālprocesu izbeigt, jo saistībā ar šo gadījumu notikušajā ekspertīzē nav konstatētas vīrieša vardarbīgas nāves pazīmes, līdz ar to konstatēts, ka nav noticis noziegums pret šo pacientu. Tāpat policija lēmumu izbeigt kriminālprocesu pamato ar Veselības inspekcijas secinājumiem, ka šajā gadījumā nav konstatējama arī mediķu vaina, pavēstīja Sadovskis.

Jau vēstīts, ka Stradiņa slimnīcas teritorijā mēnesi pēc izrakstīšanas nepamanītajam pacienta līķim policijas ekspertīze nav konstatējusi vardarbīgas nāves pazīmes, taču vīrieša organismā konstatētas 2,58 promiles etilspirta.

Maija beigās medijos plašu rezonansi izraisīja gadījums, ka Stradiņa slimnīcas teritorijā netālu no uzņemšanas nodaļas durvīm tika atrasts mēnesi nogulējis vīrieša līķis. Vīrietis pirms tam bija nokļuvis slimnīcā ar galvas traumu, taču vēlu vakarā no ārstniecības iestādes izrakstīts. Mediķi apgalvoja, ka vīrietis izrakstīšanas brīdī bijis alkohola reibumā.

Veselības inspekcija (VI), izvērtējot Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas mēnesi nepamanītā mirušā pacienta gadījumu, secināja, ka mediķu darbā pārkāpumi nav bijuši, bet vīrietis dzīves laikā "apzināti kaitējis savai veselībai". Tiesa, viņa nokļūšana mājās vēlu vakarā varēja būt problemātiska, taču tas nav veselības aprūpes, bet gan sociālais jautājums, norādīts inspekcijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!