Foto: F64

Jelgavā Valsts policija ir izbeigusi lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par ukraiņu bēgļu meitenes piekaušanu, jo nav konstatēts pārkāpuma sastāvs atbilstoši likumā paredzētajām pazīmēm.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka VP Jelgavas iecirknis izbeidzis lietvedību šajā lietā, jo nav atbilstoša pārkāpuma. Viņa skaidroja, ka tas nenozīmē, ka cietusī meitene nebūtu pazemota, tāpat neesot noliedzams, ka agresīvo meiteņu rīcība bijusi nepieņemama, taču problēma esot izvērtējama vairāk ētikas un audzināšanas kontekstā, bet incidentā nodarītais nav bijis atbilstošs likumā paredzētajām pārkāpuma pazīmēm.

Izmeklēšanas gaitā policija notikušo izrunājusi gan ar pašām meitenēm, gan ar vecākiem, veiktas arī audzinošas pārrunas, informēja Sietniece.

Kā ziņots, septembrī Jelgavā tika piekauta kāda meitene no ukraiņu ģimenes, kas Jelgavā ieradusies šovasar, lai paglābtos no kara, un kurai patlaban ir bēgļu statuss. Policija pēc konflikta paziņoja, ka tā iemesli esot bijuši sadzīviska rakstura, nevis saistīti ar nacionālo jautājumu risināšanu, kā arī cietušajai nodarītās sāpes nav bijušas tik smagas, kā sākotnēji ziņots.

VP Jelgavas iecirkņa priekšniece Tatjana Flandere pēc lūguma skaidrot "sadzīviska rakstura" traktējumu apstiprināja, ka arī policijā noskaidrots, ka konflikts sācies zīmēšanas nodarbību laikā. Kādai no meitenēm nokrituši rakstāmpiederumi, un viņa tos lūgusi padot, un šī saruna izraisījusi konfliktu.

"Meitene bija runājusi tā, ka abas pārējās par to sākušas smieties, kas arī radīja konfliktu. Tas, protams, neattaisno šādu smiešanos un abu meiteņu rīcību, bet viņas bēgļu meitenei neuzbruka tāpēc, ka viņa ir ukrainiete," teica Flandere, skaidrojot policijas lēmumu uzskatīt konfliktu par sadzīviska rakstura, nevis nacionāla naida.

Sietniece iepriekš skaidroja, ka 16.septembrī VP Jelgavas iecirknī saņemts iesniegums no 2003.gadā dzimušas meitenes tēva, ka Jelgavā, jauniešu centrā "Junda", noticis konflikts starp viņa meitu un vēl divām meitenēm zīmēšanas nodarbības laikā šā gada 15.septembrī. Par šo faktu policijā sākta administratīvā lietvedība, un tika veikta tiesu medicīniskā ekspertīze, kas apliecina, ka nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi, un meitene turpināja apmeklēt skolu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starp trim 6.klases un 7.klases skolniecēm noticis sadzīviska rakstura konflikts. Sietniece precizēja, ka vienpadsmitgadīgā ukraiņu meitene mācās 6.klasē, bet abas pārējās meitenes bijušas no 7.klases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!