Foto: LETA
Jēkabpils "policisti - laupītāji" iepriekš bijuši iesaistīti arī citās zādzībās un laupīšanās, izdarot tās dažādos sastāvos vai arī vienatnē, žurnālistiem piektdien pastāstīja Kriminālpolicijas priekšnieks Rauls Kviesītis.

Šie noziegumi izdarīti aptuveni gada laikā līdz traģiskajiem Jēkabpils notikumiem, stāstīja Kviesītis. Noziegumus policisti, iespējams, izdarījuši dažādos sastāvos – ne vienmēr visi pieci kopā, bet arī trijatā, divatā vai pat vienatnē. Vaicāts, cik daudz noziegumu "policisti-laupītāji" vēl ir pastrādājuši, Kviesītis atbildēja: "Desmitos nē, drīzāk dažus atsevišķus." Kriminālpolicijas šefs atzina - kamēr pierādīs grupējuma dalībnieku līdzdalību citos noziegumos, paies ilgs laiks.

Kviesītis informēja, ka viens no pieciem aizturētajiem bija "policistu – laupītāju" grupējuma organizētājs, taču atteicās nosaukt viņa vārdu. Esot izpētīts arī lomu un pienākumu sadalījums grupējumā. Pagaidām neesot apstiprināta informācija, ka grupējumam būtu vēl kādi līdzdalībnieki vai līdzzinātāji.

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka noziedzīgie policisti apšaudē izmantojuši gan dienesta, gan privātos ieročus, kā arī kādu pārveidotu gāzes pistoli. Noskaidrots arī, cik, kā un kad katrs no grupējuma locekļiem šāvis uz kolēģiem, kas mēģināja viņus aizturēt. Plašākas ziņas Kviesītis atteicās izpaust, jo pierādījumi vēl esot jānostiprina.

Kriminālpolicijas priekšnieks arī norādīja, ka pagaidām neesot apstiprinātas ziņas par nelegālas naudas apriti aplaupītajā Jēkabpils spēļu zālē.

Jau ziņots, ka četri policisti – divi no specvienības "Alfa" un divi bijušie Tukuma policijas darbinieki - 25.janvāra rītā izdarīja bruņotu laupīšanu Jēkabpils spēļu zālē "Fēnikss" un bēgot sāka šaut uz viņus ķerošajiem kolēģiem. Apšaudē gāja bojā Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors Andris Znotiņš, kurš centās aizturēt laupītājus, bet vēl divi likumsargi tika ievainoti.

Visi uzbrukuma līdzdalībnieki ir apcietināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!