Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas aizvadīto divu nedēļu laikā apsekoja vairākas tirdzniecības vietas ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos, enerģijas dzērienus un tabakas izstrādājumus nepilngadīgajām personām. Pārkāpumi tika konstatēti 10 tirdzniecības vietās, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Kārtības sargi norādīja, ka aizvadītās divās nedēļās VP Liepājas iecirkņa amatpersonas rīkoja divus profilaktiskos pasākumus, kopumā apsekojot 30 tirdzniecības vietas Liepājā un apkārtnē. Pirmais profilaktiskais pasākums tika rīkots 25. februārī. Tika pārbaudītas astoņas tirdzniecības vietas Jaunliepājā un trīs veikalos pārdevējas, nepārliecinoties par jaunieša vecumu, pārdeva alkoholiskos dzērienus. Līdz šim Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā šādu kontrolpirkumu laikā pārkāpumu nebija daudz un varēja tikai uzslavēt pārdevējus un viņu godaprātu, taču pēc šī kontrolpirkuma bija skaidrs, ka diemžēl situācija ir pasliktinājusies.

Otrs profilaktiskais pasākums tika veikts 4.martā. Šo kontrolpirkumu laikā ar vecāku piekrišanu tika iesaistītas trīs nepilngadīgas personas un pārbaudītas 22 tirdzniecības vietas Liepājā un ārpus tās, un konstatēti septiņi pārkāpumi. Pārdevēji nepilngadīgām personām pārdeva alkoholiskos un enerģijas dzērienus. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Ingus Ukstiņš uzsvēra, ka, ņemot vērā to, ka šoreiz tika konstatēti vairāki pārkāpumi un var redzēt, ka pārdevēji ir mazliet atslābuši, jo šādi kontrolpirkumi kādu laiku nav veikti. Attiecīgi šādi profilaktiskie pasākumi, iesaistot nepilngadīgās personas, tiks veikti arī turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!