Foto: LETA
Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki kontrolpirkuma laikā pieķēruši autovadītāju, kurš, izmantojot mobilo lietoti "Taxify", nodarbojies ar komercdarbību bez atbilstošas licences, turklāt izrādījies, ka autovadītājam spēkā bijis auto vadīšanas tiesību aizliegums, informēja RPP sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Sadovskis pastāstīja, ka šā gada 12.maijā RPP Centra pārvaldes darbinieki īstenoja kontrolpirkumu ar mērķi konstatēt pretlikumīgus pasažieru pārvadājumus, kas tikuši maskēti kā izmaksu dalīšanas (ridesharing) braucieni.

Kontrolpirkuma laikā ar mobilo lietotni "Taxify" kārtības sargi izsauca kādu "Subaru Impreza" markas taksometru un saņēma pakalpojumu, pēc kura automašīnas vadītājs neizsniedza čeku. Piedevām izrādījās, ka viņam nav atbilstošas licences, kas ļautu sniegt taksometra pakalpojumus.

Pārbaudot autovadītāja identitāti, RPP pārstāvji noskaidroja, ka viņš ir 1962.gadā dzimis Lietuvas pilsonis, kuram nesamaksātu sodu dēļ spēkā stājies auto vadīšanas tiesību aizliegums.

Sadovskis pastāstīja, ka uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija, lai vīrietim sastādītu protokolu par transporta līdzekļa vadīšanu pēc tam, kad spēkā stājies aizliegums to darīt, savukārt RPP darbinieki sāka administratīvo lietvedību par uzņēmējdarbību bez atbilstošas licences, kā arī atsavināja pārkāpumā izmantoto automašīnu.

RPP atgādina, ka lietotni "Taxify" un citas līdzīgas lietotnes nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem, ja nav atbilstošas licences un reģistrēta komercdarbība. Tāpat policisti uzsvēra, ka arī turpmāk kontrolēs, vai netiek veikti šādi un līdzīga veida pārkāpumi.

Par uzņēmējdarbību bez atbilstošas licences fiziskām personām paredzēts sods no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot administratīvajā pārkāpumā izmantotos priekšmetus vai bez to konfiskācijas.

Pēc minētās lietas protokola sastādīšanas RPP lietu nosūtīs izskatīšanai Valsts ieņēmumu dienestam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!