Foto: F64

Valsts policija (VP) pie vairākiem Krāslavas novada iedzīvotājiem izņēma vairāk nekā 536 litrus nelegāli ražota alkohola, tabakas izstrādājumus bez Latvijas akcīzes markām, alkohola ražošanai nepieciešamās sastāvdaļas un ierīces, kā arī munīciju, portāls “Delfi” noskaidroja VP.

Uzsākti vairāki kriminālprocesi, un notiek izmeklēšana.

Policisti Krāslavas novadā noskaidroja 1963. gadā dzimuša vīrieša saistību ar nelikumīgu akcīzes preču apriti.

Kratīšanas laikā tika konstatēts, ka viņš uzglabā nelegāli ražotu alkoholu un tā pagatavošanas ierīci.

Kopumā tika izņemti 255 litri nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu, kas visdrīzāk ir kandža un brāga, kā arī ierīci, kas paredzēta alkohola pagatavošanai.

Ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat 13. aprīlī likumsargi, veicot kratīšanu Krāslavas novadā, 1968. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā atrada un izņēma 179 litru caurspīdīga šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu, kas visdrīzāk ir kandža, četras kannas, kas pildītas ar dzeltenīgu duļķainu šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaržu, kas ir brāga, informē policijā.

Kopā izņemti 102 litri šķidruma, 8460 tabakas izstrādājumu vienības ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī 13 dažāda kalibra patronas.

Vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Kā arī pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas par par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!