Foto: F64
Piektdien, 6. martā, reidos izglītības iestādēs Kuldīgā un Skrundā, gan arī jauniešu pulcēšanās vietā Kuldīgā ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite – lietošana, glabāšana un realizācija, vairākus jauniešus nosūtīja pārbaudei, lai noteiktu, vai viņi narkotiskās vielas ir lietojuši.

Kopumā piektdien suņi norādīja uz pieciem jauniešiem, kuri, iespējams, ir lietojuši narkotiskās vielas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Lai pārbaudītu šo faktu, visi jaunieši tika nogādāti medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai. Šobrīd Valsts policijā par notikušo ir uzsāktas administratīvās lietvedības, tāpat ir izņemtas aizdomīgas vielas, kuras lietvedības ietvaros ir nosūtītas ekspertīzei.

Piektdien kopumā tika pārbaudītas vairāk nekā 150 personas.

Pārbaudes Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas veica sadarbībā ar izglītības iestādēm, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologiem un Valsts robežsardzes kinologiem.

Valsts policija šāda veida pārbaudes ar mērķi atklāt, vai jaunieši izglītības iestādēs, publiskos pasākumos un jauniešu pulcēšanās vietās nelieto apreibinošas vielas, ir rīkojusi līdz šim un rīkos arī turpmāk.

Policija izsaka pateicību Kuldīgas un Skrundas izglītības iestādēm, publiskā pasākuma organizatoriem, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologiem un Valsts robežsardzes kinologiem par sadarbību.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!