Foto: Shutterstock

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, realizējot operatīvo informāciju izņēma lielu daudzumu narkotisko vielu – vairāk nekā vienu kilogramu metamfetamīna, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Tāpat tika aizturēts arī organizētās noziedzīgās grupas aktīvs dalībnieks. Par šo faktu uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

29. septembrī policisti, pēc operatīvās informācijas iegūšanas, veica kratīšanu kāda 1981. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Kratīšanas laikā tika konstatēts, ka vīrietis uzglabā aptuveni kilogramu metamfetamīna, 30 gramus izžāvētas marihuānas un 50 tabletes "Subutex", kuras satur bīstamu psihotropo vielu buprenorfīnu. Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu – nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizdomās turamajai personai, kurš pēc policijas rīcībā esošās informācijas ir aktīvs organizētās noziedzības grupas dalībnieks, 30.septembrī tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Vīrietis jau iepriekš tika sodīts par analoģiskiem pārkāpumiem un no ieslodzījuma vietas atbrīvojās šī gada pavasarī.

Policijā atzīmēja, ka personai par šo faktu draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253. panta 3. daļas, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, vai ja tās izraisījušas citas smagas sekas, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju nepilngadīgai personai, izglītības iestādēs vai to teritorijā, restorānos, kafejnīcās, bāros, publiskās izklaides vai svētku pasākumu norises vietās.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!