Foto: Valsts policija

Otrdien, 25. janvārī, Valsts policija (VP), sadarbojoties ar Valsts meža dienestu (VMD), Limbažu novadā meža masīvā aizturēja vīrieti ar nereģistrētu šaujamieroci. Policijā sākts kriminālprocess, portālu “Delfi” informēja policijas pārstāve Zane Vaskāne.

25. janvārī pulksten 21.10 VP ar VMD aizdomās par nelikumīgām medībām un medību ieroču izmantošanu bez attiecīgās atļaujas Limbažu novadā, Pāles pagastā aizturēja kādu vīrieti.

Vīrieša dzīvesvietā veikta kratīšana, kuras laikā izņēma nereģistrētus šaujamieročus, kā arī munīciju. Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Krimināllikums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

VP uzsver, ka ir svarīgi nebūt vienaldzīgiem un nekavējoties ziņot policijai gadījumos, kad pamanīti likumpārkāpumi medību laikā un apdraudēta mednieku un citu līdzcilvēku drošība. Tāpat par jebkuru informāciju, kas var palīdzēt atklāt medību nelikumīgu norisi, ikviens aicināts ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!