Foto: Shutterstock

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par nelikumīgo recepšu izrakstīšanu Rēzeknē 2016. gada pavasarī un nosūtījusi lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai un apsūdzības celšanai pret divām personām, informēja Valsts policijā (VP).

Aizdomās par receptes izrakstīšanu bez medicīniskās nepieciešamības narkotisko vai psihotropo vielu saņemšanai tika aizturēta 1962. gadā dzimusi ģimenes ārste no Rēzeknes, savukārt par psihotropo vielu nodošanu personām, kuras ievietotas ieslodzījuma vietās – kāda 1988. gadā dzimusi sieviete.

Jau ziņots, ka šī gada pavasarī VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki ieguva informāciju par to, ka kāda ģimenes ārste Rēzeknē, iespējams, veic pretlikumīgas darbības saistītas ar recepšu izsniegšanu narkotisko vai psihotropo vielu saņemšanai. Esošās informācijas pārbaudei bija sākts kriminālprocess.

Tā gaitā tika noskaidrots, ka 1962. gadā dzimusi ģimenes ārste izrakstīja divas receptes psihotropo vielu saturošiem medikamentiem. Vienu no izrakstītajām receptēm kopā ar tabletēm kāda cita persona, 1988. gadā dzimusi sieviete, mēģināja kopā ar pienesumu nodot apcietinājumā esošam vīrietim, kurš tika turēts aizdomās par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu. Veicot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja, ka minētā ģimenes ārste ir izrakstījusi receptes dažādu psihotropu vielu iegādei 14 cilvēkiem, kuri nebija viņas pacienti.

Par receptes izrakstīšanu bez medicīniskās nepieciešamības psihotropas vielas saņemšanai, personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos uz laiku līdz pieciem gadiem.

Par psihotropo vielu nodošanu personām, kuras ievietotas ieslodzījuma vietās, personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, bet par psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās – ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!