Foto: Pixabay

Šī gada 17. janvārī Valsts policija (VP) kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodeva kriminālprocesu par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu ievērojamā apmērā pret 1979. gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrasti 1,7 kilogrami tabakas, kā arī tabakas lapas, portālam “Delfi” pavēstīja VP pārstāve Ance Rozīte.

Kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā no cita iepriekš uzsākta kriminālprocesa, kas pagājušā gada 6. oktobrī tika nosūtīts Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 11 organizētas grupas dalībniekiem aizdomās par sagatavošanos nelikumīgu tabakas izstrādājumu ražošanai Rīgā.

Sankcionētas kratīšanas laikā kopumā tika izņemtas divas tonnas tabakas, kā arī cigarešu izgatavošanas iekārtas.

Izmeklēšanas laikā iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā tika iegūta informācija, ka daļa nelikumīgai tabakas izstrādājumu ražošanai paredzētās tabakas, apmēram 10 kilogrami, tika nodota realizācijai kādai ar organizētu grupu nesaistītai personai – 1979. gadā dzimušam vīrietim.

Kratīšanas laikā vīrieša dzīvesvietā Rīgā tika atrasta un izņemta nelikumīgi uzglabātā tabaka un tabakas lapas ievērojamā apmērā – aptuveni 1,7 kilogrami tabakas un ap 12,8 gramiem tabakas lapu.

Kriminālprocesos aizturēto personu vidū ir gan iepriekš sodītas personas, gan arī tādas, kas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!